#EUface

Priložnost 18.10.2017 11:53

Konec tedna v Ljubljani Innovation Jam Challenge

Zavodu Ypsilon konec tedna pripravlja tekmovanje za najboljše rešitve poslovnih izzivov Innovation Jam Challenge. Dogodek bo potekal v sklopu programa Innovation Jam, s katerim želijo v zavodu mlade opremiti z znanji in veščinami, da bodo pripravljeni na izzive, ki jih prinaša digitalizacija poslovanja in življenja v prihodnosti.

Udeleženci izziva, ki se bo odvijal 21. in 22. oktobra v ABC Hubu v Ljubljani, bodo v skupinah od tri do pet oseb reševali poslovne izzive podjetij Banka Sparkasse in Alja Viryent & Co. Najboljše rešitve poslovnih izzivov se bodo predstavile na nedeljski zaključni slovesnosti.

Strokovna komisija bo zmagovalno ekipo nagradila z denarno nagrado, najboljši posamezniki pa bodo odpotovali na ogled odličnih podjetniških praks v Berlin. Denarni sklad tekmovanja znaša 2500 evrov. Vsa udeležena podjetja in skupine pa bodo povabljene k nadaljnjemu razvoju inovativnih prototipov.

V soboto bosta za vse skupine organizirani delavnici metode "design thinking" in hitrega prototipiranja. Predstavljena pa bo tudi oblačna platforma za implementacijo rešitev SAP Cloud Platform.

Dogodek Innovation Jam Challenge predstavlja drugi sklop celovitega programa programiranja in poslovnega prototipiranja Innovation Jam, ki ga organizira Zavod Ypsilon. V prvem sklopu se je že odvilo 10 vodenih tečajev programiranja, ki so jih izvedli programerji podjetja SmartNinja.

S programom Innovation Ja želijo mlade opolnomočiti z IKT kompetencami, jih naučiti veščin programiranja ter jih seznaniti z okoljem SAP Cloud Platform. Program poteka v sklopu evropske iniciative Codeweek.

Več informacij o dogodku Innovation Jam Challenge je na voljo na spletni strani https://innovationjam.si/.