#EUface

Priložnost 5.10.2017 13:23

Odprte prijave na drugi študentski izziv s področja obdelave športnih podatkov

Mednarodno podjetje Sportradar v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani že drugo leto zapored vabi študente k prijavi na tekmovanje s področja obdelave športnih podatkov Innovation Challenge 2017. Na tekmovanje se lahko do 13. oktobra prijavijo študenti vseh slovenskih fakultet in tisti, ki so diplomirali v zadnjih dveh letih.

Tekmovanje, ki bo trajalo en mesec, se bo začelo 14. oktobra s predstavitvenim dogodkom Innovation Challenge Warm-Up. Na dogodku bodo strokovnjaki izbrali največ pet ekip, ki bodo nadaljevale tekmovanje.

Vsem petim ekipam bo Sportradar med tekmovanjem zagotovil dostop do podatkovnih tokov prek svojih svetovno vodilnih storitev API in SDK. Poleg tega pa bodo vse ekipe deležne tudi podpore in mentorstva njihovih strokovnjakov. Zaključen prikaz rešitev in razglasitev zmagovalcev bo 16. novembra.

Zmagovalna ekipa bo prejela do 4000 evrov nagrade in priložnost za nadaljnje sodelovanje s podjetjem Sportradar.

Sodelujoči bodo imeli priložnost ustvariti in prototipirati inovativne programske rešitve s pomočjo športnih podatkov na petih področjih. Iskali bodo vizijo naslednjega velikega trenda na področju športnih stav ter vizijo prihodnosti z neomejeno uporabo športnih podatkov s tehnologijami navidezne ali obogatene resničnost, umetne inteligenc, strojnega učenj, nosljivih računalnikov, kriptovalut in drugih.

Ukvarjali se bodo lahko z igrifikacijo športnih podatkov z namenom angažiranja in zabavanja ljubiteljev športa naslednje generacije ali razvojem novih pristopov v športnem novinarstvu s pomočjo novih vizualizacijskih ali novinarskih orodij, ki jih napajajo športni podatki. Nekateri pa bodo iskali načine dodajanja vrednosti športnim blagovnim znamkam s pomočjo najhitrejših športnih podatkov na trgu, da se poveča aktivacijski potencial in izboljša donosnost

Organizatorji prijavljene udeležence vabijo, da na predstavitveni dogodek prinesejo svoje ideje in zapiske, o katerih se bodo lahko pogovorili z mentorji Sportradarja in fakultete ter se tako pripravili na popoldansko kratko predstavitev.

Prijave so na voljo do 13. oktobra prek uradnega spletnega mesta tekmovanja.