#EUface

Priložnost 1.8.2017 10:00

Na voljo prijave na prvi slovenski hackathon električne energije

V Ljubljani bo 7. in 8. oktobra potekal prvi hackathon električne energije v Sloveniji z naslovom HackElect. Zainteresirani se lahko prijavijo na enega izmed petih izzivov, in sicer do 25. septembra.

Tekmovanje, ki bo potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, organizira podjetje Smart Com v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar.

Zmagovalna ekipa bo prejela denarno nagrado v višini 5000 evrov, drugo uvrščeni bodo prejeli 3000 evrov, ekipa na tretjem mestu pa 2000 evrov. Poleg denarnih nagrad bodo najboljšim udeležencem na voljo tudi zaposlitvene priložnosti.

Zainteresirani se lahko prijavijo na enega izmed petih izzivov: "Thermography and IR processing and analytical methods for smart grids", "Lightening Scalar web and mobile application for lightning strokes backend presentation, design and analytical methods", "Scalar backend system implementation", "IoT aware intelligent IP network's behavior prediction" ter "Smart metering electricity data analytics".

Prijave so odprte do 25. septembra do 15. ure, število udeležencev pa je omejeno na 150.