#EUface

Priložnost 23.7.2017 8:49

Kdo bo letošnji inovativni kmet/kmetica leta?

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine spodbujata inovativnost med mladimi na podeželju, zato vabita mlade kmetice in kmete k oddaji vlog za izbor inovativna mlada kmetica, inovativni mladi kmet 2017. Prijave zbirajo do vključno 23. avgusta.

Naziv lahko pridobi kandidat, ki živi in dela na kmetiji, še ni dopolnil 40 let in je z inovativno idejo pomembno prispeval k razvoju in ohranjanju kmetijstva, gozdarstva ali ribištva.

Obenem pa se mora kandidat odlikovati po tem, da njegove ideje prinašajo novosti pomembne za nadaljnji razvoj ali da njegove ideje prinašajo izvirne pristope k delu ali da se vpeljane spremembe odražajo v pozitivnih ekonomskih učinkih na kmetiji.

Cilj izbora je obenem odkrivati in spodbujati inovativnost pri mladih. Zbornica in Zveza slovenske podeželske mladine s tekmovanjem širita in poglabljata znanje mladih nosilcev in nosilk kmetijskih gospodarstev, preverjata praktično usposobljenost mladih kmetic in kmetov ter jih spodbujata k nadaljnji inovativnosti. Namen tekmovanja je tudi popularizirati kmetijstvo in podeželje, spodbujati pozitivno tekmovalnost in druženje med mladimi.