#EUface

Novica 7.7.2017 14:23

Delo prek Zaposlitvenega izziva tokrat v Petrolu

Priložnost zaposlitve mladih obetavnih kadrov so v 19. Zaposlitvenem izzivu ponudili v Petrolu. V tokratnem Zaposlitvenem izzivu je Petrol za prodajalca za kulinariko v delu bencinskega servisa, kjer pripravljajo svežo hrano z imenom Fresh, izbral štiri izbrane kandidate, zmagovalka izziva pa je postala Vlasta Svetek.

Projekt so pripravili na Zavodu za zaposlovanje, kjer so pojasnili, da želijo z njim spodbuditi zaposlovanje brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka kot tekmovanje med izbranimi kandidati (brezposelnimi in drugimi iskalci zaposlitve, prijavljenimi pri Zavodu), ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje.

Petrol je največja slovenska energetska družba, hkrati pa tudi ena največjih slovenskih trgovskih družb. Osrednjo poslovno dejavnost predstavlja trgovanje z naftnimi derivati, plinom in ostalimi energenti, hkrati pa Petrol trguje tudi z blagom za široko porabo in s storitvami. Skupina Petrol zaposluje v Sloveniji in tujini več kot 4300 delavcev.

Fresh pa je nov koncept sveže prehrane na bencinskih servisih, ki so ga v Petrolu razvili na podlagi raziskav nakupov in navad potrošnikov ter svojih analiz prodajnega procesa.

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik je v sklepnem delu projekta poudaril, da je Petrol inovativen na mnogih področjih, zato so se z entuziazmom in s poslovnim interesom udeležili programa Zavoda za zaposlovanje Zaposlitveni izziv. "Z njihovo pomočjo smo iskali in tudi našli primerne kandidate za zaposlitev v našem programu koncepta hitre in zdrave prehrane Fresh. Izziv je bil profesionalno voden in izveden, vse je teklo, kot smo se dogovorili, na zavodu so zelo odzivni, srčni in imajo pravo željo po napredku," je dodal.

Podjetje Petrol se je s sodelovanjem v Zaposlitvenem izzivu odločilo zaposliti prodajalca za kulinariko v konceptu Fresh na bencinskem servisu. Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla ljubljanska območna služba zavoda za zaposlovanje. Na uvodno predstavitev projekta in prostega delovnega mesta v omenjenem podjetju se je odzvalo 41 izbranih kandidatov. Z 18 kandidati so po pregledu življenjepisov na zavodu opravili razgovore, z devetimi pa so opravili tudi psihološke teste osebnostnih lastnosti.

V ožji izbor se je uvrstilo osem kandidatov, pet od teh se je udeležilo dneva odprtih vrat, kjer so spoznali delo v Petrolovem Freshu. V tokratnem izzivu so kandidati morali posreči štiričlansko družino, ki je prišla na obed na bencinski servis v Fresh restavracijo. Čeprav so tokrat zaposlitev dobili kar štirje sodelujoči kandidati, je komisijo najbolj prepričala Vlasta Svetek, po izobrazbi prodajalka.

V doslej izvedenih osemnajstih Zaposlitvenih izzivih se je zaposlilo 28 visoko motiviranih in talentiranih brezposelnih, ki so najbolje rešili problemsko nalogo oz. so se izvrstno dokazali pri praktičnem preizkusu, so še pojasnili na zavodu.